Rappers Boef en Frenna beschuldigd van vrouwonvriendelijk gedrag

RTL Boulevard
maandag 3 juni 2019

De rappers Boef en Frenna worden door stichting Music#MeToo beschuldigd van vrouwonvriendelijk gedrag en discriminatie van vrouwen. De stichting heeft een zaak aangespannen bij de rechtbank Midden-Nederland om de rappers onder ede te kunnen horen, meldt het AD.

Niet de songteksten van de rappers zijn het probleem, die vallen onder de artistieke vrijheid van de rappers. Het gaat de stichting om de seksistische uitspraken die de artiesten daarbuiten hebben gedaan. Ook managementbureau Spec van Ali B, platenlabel TopNotch en het Amerikaanse bedrijf Warner Music Group moeten zich voor de rechter verantwoorden.

Boef kwam vorig jaar in opspraak vanwege vrouwonvriendelijke uitspraken. Zo schold hij een groep vrouwen, die hem uit de brand hadden geholpen na autopech, uit. Waarna veel festivals en organisaties de samenwerking met de artiest opzegden. Tegen een agent maakte Boef in een van zijn vlogs een opmerking over seksuele handelingen met zijn dochter.

Rapper Frenna van TopNotch zat in Suriname vast op verdenking van seksueel misbruik van een vijftienjarig meisje en het verspreiden van een seksfilmpje.

Stichting Music#MeToo is volgens het AD in februari dit jaar opgericht. "Stichting Music#MeToo heeft als doel om slachtoffers van seksueel misbruik en seksualisering een stem te geven om dit ongewenste gedrag binnen de muziekbranche tegen te gaan", vermeldt de website van de stichting.